Inchide

DEPRESIA boala secolului 21

Prima pagina Știai că.... DEPRESIA boala secolului 21

Specialisti au facut public un raport socant . Depresia este boala care loveste la nivel mondial .

Specialisti trag un semnal  de alarma asupra acestui fenomen care este tot mai des intalnit si care loveste la nivel mondial.

Stresul profesional , conflictul de munca-viata , hartuirea si violenta , toate acestea duc la consecinte sociale devastatoare.

Acest fenomen a fost studiat de specialisti care au ajuns la concluzia ca fenomenul a devenit lider pe lista cauzelor de boli si dezabilitati la nivel mondial .

Depresia duce la tulburari mintale iar cei care se confrunta cu aceasta   se pot simti incapabili sa munceasca sau devin mai putin productivi.

Depresia se manifesta drept  dispoziție depresivă, tristă, aparent fără motiv, prezentă în cea mai mare parte a timpului. La copii și adolescenți, această stare poate fi mai degrabă de iritabilitate decât de tristețe. Persoana care suferă de depresie se simte tristă, disperată, descurajată, lipsită de putere, “fără chef”.

O persoană depresivă afirmă frecvent: “nu-mi mai pasă de nimic acum”, “nu mă mai interesează nimic”.

Statistic vorbind , una din patru persoane mature sufera de anumite probleme asociate cu tulburarile mintale .

Problemele de sanatate mintala pot surveni intr-un mediu de lucru ineficient , aceasta problema este denumita drept sindromul de ardere profesionala ( burnout syndrom ).

Burnout syndrom este o stare de epuizare fizică, psihică şi emoţională produsă de stresul prelungit, fiind o consecinţă a dezechilibrului dintre cerinţe, resurse şi gradul de satisfacţie profesională. Depresia şi anxietatea produc la nivel global un trilion de dolari în costuri legate de productivitatea muncii.

1 0 0 0 0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *